Skip to main content


فیبرومیالژیا یک نوع سندرم درد به شکل مزمن است که شامل درد عضلانی گسترده (میالژیا) و درد در مفاصل (آرتالژیا) است. تصور می شود که فیبرومیالژیا به دلیل حساسیت مرکزی است که باعث درد مزمن و تقویت درد به دلیل اختلال در نحوه پردازش سیگنال های دردناک و غیر دردناک توسط مغز و نخاع می شود.

پیشرفت و عود کردن بیماری فیبرومیالژیا اغلب غیر قابل پیش بینی است.

اکثر افراد مبتلا به فیبرومیالژیا دوره‌های عود و بهبودی را تجربه می‌کنند. در حالی که ممکن است از بین بردن کامل علائم فیبرومیالژیا امکان پذیر نباشد، اکثر افراد می توانند علائم را با داروها و تغییر سبک زندگی کاهش دهند.

عوارض بالقوه فیبرومیالژیا

احساس درد مبهم ، احساس خستگی و بی انرژی بودن در طول روز و از خواب پریدن در شب و پایین آمدن کیفیت خواب از عوارض و نشانه های بیماری فیبرومیالژی است ، قصد داریم از دیگر عوارض فیبرومیالژیا شما را آگاه کنیم


فیبرومیالژیا ممکن است منجر به هر یک از عوارض زیر در بدن فرد بیمار شود:

افزایش بستری شدن در بیمارستان


احتمال بستری شدن در بیمارستان در افراد مبتلا به فیبرومیالژیا بیش از دو برابر افراد بدون این بیماری است.

افراد مبتلا به فیبرومیالژیا به طور متوسط سالانه ۱۰ ویزیت سرپایی و هر سه سال یک بار بستری شدن در بیمارستان انجام می دهند.


چاقی و ناتوانی جسمی


فقدان فعالیت بدنی می تواند منجر شرایطی شود که باعث زوال سریع ماهیچه ها، استخوان ها و سیستم قلبی عروقی گردد. بی تحرکی و عدم فعالیت بدنی احتمال چاقی را افزایش می دهد.

اگر از سندرم فیبرومیالژی رنج میبرید حتما ورزش مستمر را در برنامه روزانه خود بگنجانید ، ورزش می تواند یکی از روش های درمانی و جلوگیری از پیشرفت فیبرومیالژی باشد


سندرم متابولیک


سندرم متابولیک به مجموعه ای از شرایط سلامتی گفته می شود که خطر مبتلا شدن به دیابت نوع دوم ، سکته مغزی و بیماری های کرونری را بیشتر می کند . این شرایط شامل سطوح بالای قند خون، فشار خون بالا، چربی اضافی بدن در ناحیه کمر و سطوح غیرطبیعی کلسترول یا تری گلیسیرید است.

افرادی که به فیبرومیالژی مبتلا هستند خطر ابتلا به سندروم متابولیک بسیار بیشتر می شود و باید سطوح فشار خون ، قند خون و چربی خون آن ها چک شود


اختلال عملکردی مشخص


علاوه بر درد، فیبرومیالژیا اغلب با علائم دیگر از جمله خستگی، اختلال شناختی/مه مغزی، سردرد و بی خوابی همراه است. این علائم می تواند انجام کارهای روزمره را دشوار کند.


افسردگی و اضطراب شدید


افراد مبتلا به فیبرومیالژیا تقریباً سه برابر بیشتر از افراد بدون بیماری فیبرومیالژیا در معرض افسردگی شدید قرار دارند. بنابراین غربالگری افسردگی و اضطراب بسیار مهم است.

عوامل خطر فیبرومیالژیا


عوامل خطر برای فیبرومیالژیا عبارتند از:
جنسیت. فیبرومیالژیا در زنان بیشتر از مردان تشخیص داده می شود.
سابقه خانوادگی . اگر یکی از والدین یا خواهر ، برادر شما نیز به این بیماری مبتلا باشد، احتمال بیشتری وجود دارد که از این آسیب رنج ببرید.
سایر اختلالات ، اگر به آرتروز، آرتریت روماتوئید یا لوپوس مبتلا هستید، احتمال ابتلا به فیبرومیالژیا بیشتر است.

اگر خانم هستید یا در خانواده و نزدیکانتان فردی دچار بیماری فیبرومیالژی است یا دچار بیماری های آرتریتی شده اید حتما عوارض و علایمی که گفته شد را جدی گرفته و به پزشک متخصص جهت چکاپ و تشخیص مراجعه کنید.