Skip to main content

چهار مرحله استئوآرتریت وجود دارد: زودرس، خفیف، متوسط و شدید. همچنین می توان مرحله ای به نام پیش استئوآرتریت را تشخیص داد.

آرتروز یک بیماری پیشرونده مفصلی است که در اثر تجزیه غضروف ایجاد می شود. این شایع ترین شکل آرتریت است. استئوآرتریت می تواند هر مفصلی در بدن را تحت تاثیر قرار دهد اما اغلب در زانوها رخ می دهد.

رسیدن به مرحله پیشرفته ارتروز ممکن است از چند ماه تا چندین سال طول بکشد. پزشک شما علائم، اشعه ایکس، آزمایش خون و سایر آزمایشات را برای تعیین مرحله استئوآرتریت و برنامه درمانی بعدی شما ارزیابی خواهد کرد.
این مقاله بیشتر در مورد چهار مرحله آرتروز و نحوه درمان هر یک توضیح می دهد.

مراحل اصلی استئوآرتریت (OA)

به صورت کلی ۴ مرحله از استئوارتریت یا همان ارتروز وجود دارد


مرحله ۰ (قبل از استئوآرتریت)
مرحله صفر پیش از استئوآرتریت (پیش OA) در نظر گرفته می شود و یک مفصل طبیعی و سالم را قبل از بروز بیماری توصیف می کند. با این حال، این مرحله همچنین می تواند مرحله اولیه آرتروز را توصیف کند، زمانی که آسیب در سطح سلولی شروع می شود، بدون علائم یا علائم بالینی خواهد بود

علائم و نشانه ها
معمولاً در این مرحله علائم قابل توجه یا نشانه های قابل تشخیص ارتروز نخواهید داشت. ممکن است در این مرحله چندین آسیب التیام یافته یا بهبود یافته یک یا چند مفصل خود را تجربه کرده باشید، یا ممکن است از یک یا چند مفصل بیش از حد استفاده کرده باشید.

تغییراتی در پوشش مفصل که ممکن است بعداً منجر به مشکلاتی شود در این مرحله اتفاق بیفتد

مرحله ۱ (اوایل یا مشکوک)
مرحله یک آرتروز زودرس یا مشکوک در نظر گرفته می شود. ممکن است شروع به از دست دادن بخشی از غضروف بین مفاصل خود کنید. با این حال، فضای بین مفاصل شما در این مرحله کوچکتر نمی شود. ممکن است شروع به ایجاد خارهای استخوانی کنید، که در انتهای استخوان ها رشد می کنند

علائم و نشانه ها
برخی از افراد در مرحله اول هیچ علامت یا نشانه ای ندارند. دیگران ممکن است شروع به تجربه درد خفیف در مفاصل کنند

تشخیص
ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است یک معاینه فیزیکی انجام دهد و در صورت وجود نگرانی در مورد مفاصل، ام آر آی، اشعه ایکس و آزمایش های آزمایشگاهی را تجویز کند.

رفتار
اکثر مردم در مرحله اول به دنبال درمان نمی روند زیرا هیچ علامتی را تجربه نمی کنند. درمان در مرحله اول تهاجمی نیست و بر تغییرات سبک زندگی، مکمل ها و داروهای بدون نسخه تمرکز دارد. تغییرات سبک زندگی ممکن است شامل ورزش، کاهش وزن، یوگا و تای چی باشد.

اگر درد دارید، داروهای OTC ممکن است شامل داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs) باشد

مرحله ۲ (خفیف یا حداقل)
در مرحله دوم آرتروز، خارهای استخوانی رشد کرده و دردناک می شوند. فضای بین مفاصل ممکن است کمی شروع به باریک شدن کند. آنزیم ها می توانند شروع به تجزیه غضروف کنند.

علائم و نشانه ها
علائم OA در مرحله دو می تواند متفاوت باشد. برخی از افراد ممکن است در طول فعالیت یا پس از یک دوره افزایش فعالیت، درد بیشتری را تجربه کنند. ممکن است در خم کردن یا صاف کردن مفاصل آسیب دیده مشکل داشته باشید. گاهی اوقات، درد و سفتی می تواند حرکت را مختل کند

تشخیص
ارائه‌دهنده مراقبت‌های بهداشتی شما ممکن است برای بررسی خار استخوان و سایر مشکلات، عکس‌برداری با اشعه ایکس را تجویز کند. اشعه ایکس ممکن است خارهای استخوانی را نشان دهد، اما غضروف ممکن است طبیعی به نظر برسد. تشخیص متکی بر ارزیابی علائم شما، معاینه فیزیکی و سایر آزمایشات است

رفتار
پزشک شما ممکن است داروهای OTC مانند NSAID ها را برای درد توصیه کند. همچنین ممکن است نیاز به تغییراتی در سبک زندگی داشته باشید، مانند کاهش وزن و انجام تمرینات کم تاثیر.

سایر گزینه های درمانی ممکن است شامل تمرینات قدرتی و مکمل ها باشد. ممکن است نیاز به پوشیدن بریس، جای کفش، بسته بندی یا تکیه گاه زانو داشته باشید

مرحله ۳ (متوسط)
مرحله سوم آرتروز متوسط در نظر گرفته می شود و غضروف بین استخوان ها شروع به نشان دادن علائم سایش می کند. فضای بین مفاصل به وضوح باریک تر می شود. خارهای استخوانی بیشتری ممکن است ایجاد شده و بزرگ شوند

علائم و نشانه ها
اکثر مردم هنگام حرکت، راه رفتن یا انجام سایر فعالیت هایی که از مفاصل استفاده می کنند، درد مکرر دارند. سفتی مفاصل ممکن است در صبح و بعد از نشستن طولانی مدت بدتر شود. تورم در مفاصل نیز ممکن است قابل مشاهده باشد.

تشخیص
تشخیص در مرحله سوم به علائم و معاینه فیزیکی بستگی دارد. همچنین ممکن است برای تشخیص نیاز به اشعه ایکس و MRI. داشته باشید

آرتروسکوپی، یک روش کم تهاجمی، ممکن است در تشخیص نیز استفاده شود. آرتروسکوپی تشخیصی شامل قرار دادن یک اسکوپ کوچک در مفصل برای بررسی آن است.

رفتار
ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است درمان را در مرحله سوم با داروهای OTC، مانند NSAID ها برای درد، شروع کند. اگر آنها کافی نباشند، پزشک ممکن است برای شما داروی مسکن تجویز کند. ممکن است برای تسکین درد به تزریق هیالورونیک اسید یا کورتیکواستروئید در مفاصل نیاز داشته باشید.

تغییرات سبک زندگی، مانند کاهش وزن و ورزش، همچنان در مرحله سوم مهم هستند. همچنین ممکن است به فیزیوتراپی نیاز داشته باشید.


مرحله ۴ (شدید)
مقدار غضروف در مفاصل آسیب دیده در مرحله چهار بسیار کمتر است – و در برخی موارد ممکن است کاملاً از بین رفته باشد. فضای بین مفاصل بسیار کوچکتر است و مایع سینوویال کمتری برای روغن کاری مفاصل وجود دارد. خارهای استخوانی بسیار بزرگتر هستند.

علائم و نشانه ها
اکثر افراد هنگام استفاده از مفاصل آسیب دیده خود درد زیادی دارند. انجام فعالیت های روزانه ممکن است دشوار یا غیرممکن باشد. سفتی، تورم، و التهاب نیز می تواند شدید باشد

تشخیص
در مرحله چهار، تشخیص به علائم، معاینه فیزیکی، آزمایشات، اشعه ایکس و MRI بستگی دارد.

رفتار
در مرحله چهار، درمان‌های غیرتهاجمی و تغییرات سبک زندگی ممکن است کافی نباشد. ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی شما ممکن است جراحی استئوتومی یا تنظیم مجدد استخوان را برای کاهش درد توصیه کند. آرتروپلاستی یا جراحی تعویض مفصل زانو گزینه دیگری است.