Skip to main content

آرتروز لگن در نتیجه تجزیه غضروف در مفاصل ران شما ایجاد می شود و باعث سفتی و درد لگن می شود که می تواند با عدم تحرک، ایستادن و راه رفتن افزایش یابد. اگرچه پیاده روی می تواند برای آرتروز مفصل ران ناراحت کننده و دشوار باشد ولی پیاده روی برای حفظ تحرک و قدرت مفصل ران ( لگن ) شما نیز بسیار مهم است.

پس به این سوال که آیا پیاده روی برای آرتروز لگن مفید است ؟ جواب مثبت خواهد بود

در این مقاله مزایای پیاده روی، نحوه بلند شدن و حرکت در هنگام درد ناشی از آرتروز لگن و انواع وسایل کمکی که می توانید برای راه رفتن از آنها استفاده کنید، می پردازیم.

آرتروز لگن و پیاده روی

پیاده روی برای آرتروز لگن مفید است
پیاده روی یک شکل مفید از ورزش است، از جمله برای مبتلایان به آرتروز لگن ، پیاده روی یک ورزش ملایم و کم خطر است که می تواند به کاهش درد و سفتی مفاصل لگن و ران ، بهبود قدرت و تحرک، و افزایش انرژی و استقامت کمک کند.

شروع آهسته و محدود کردن مدت پیاده روی مهم است زیرا بدن شما به زمانی نیاز دارد تا خود را با افزایش فعالیت بدنی سازگار کند.

برای آرتروز لگن ابتدا در روز بین پنج تا ده دقیقه پیاده روی کنید سپس به تدریج مدت زمان پیاده روی خود را افزایش دهید

قبل از شروع هر برنامه پیاده روی یا برنامه ورزشی، با پزشک خود مشورت کنید تا مطمئن شوید که به اندازه کافی سالم هستید تا نیازهای فعالیت بدنی خود را افزایش دهید.

در صورت تجربه هر کدام از علائم زیر با متخصص خود تماس بگیرید:

  • افزایش درد مفاصل لگن
  • قرمزی، تورم یا گرمی مفاصل لگن
  • خستگی مداوم بدن

بهتر است قبل از انجام پیاده روی برای آرتروز لگن ، بدن خود را با حرکات کششی گرم کنید

حرکات کششی گرم کردن برای ورزش آرتروز لگن


آرتریت لگن می تواند باعث سفت شدن مفاصل ران و سفت شدن ماهیچه های شما شود که می تواند تأثیر قابل توجهی بر دامنه حرکتی لگن و توانایی حرکت پاهای شما داشته باشد. گرم کردن مفاصل ران از طریق تمرینات کششی و افزایش دامنه حرکتی می تواند به کاهش درد و سفتی لگن کمک کند تا راه رفتن راحت تر شود.

حرکات کششی و دامنه حرکتی که می توانید برای گرم کردن مفاصل ران خود انجام دهید عبارتند از:

  • دست زدن به انگشتان پا
  • چرخاندن پاها به جلو و عقب
    تاب خوردن به پهلو
    زدن اسکات با وزن بدن

ورزش هایی که برای آرتروز لگن مضر است :


فعالیت‌های پر فشار مانند دویدن و پریدن می‌توانند باعث افزایش فشار روی مفاصل پا، به‌ویژه مفاصل لگن شوند، زمانی که عضلات اطراف نمی‌توانند به اندازه کافی مفاصل شما را حمایت و تثبیت کنند می تواند باعث صدمه به غضروف های شما شود

با آرتروز لگن ، از این نوع فعالیت ها برای کاهش فشار به مفاصل ران خود خودداری کنید

انواع دیگر ورزش برای کمک به آرتروز لگن


برای از بین بردن فشار از روی باسن، بهتر است با تمرینات غیر تحمل کننده وزن شروع کنید تا به تقویت عضلات اطراف باسن کمک کنید. این تمرین‌ها شامل تمرین‌های تقویت‌کننده پا می‌شوند که شامل نشستن روی صندلی یا دراز کشیدن برای کاهش فشار از روی مفاصل لگن می‌شود. با گذشت زمان، عضلات شما قدرت بیشتری خواهند داشت و می‌توانند بهتر از مفاصل ران شما حمایت کنند.

سایر انواع تمرینات کم فشار که برای مفاصل لگن شما آسان است و می تواند به بهبود تحرک، قدرت و دامنه حرکت شما کمک کند عبارتند از:

  • راه رفتن
  • دوچرخه سواری
  • ایروبیک در آب
  • یوگا
  • پیلاتس
  • تای چی

ابزار های کمکی برای پیاده روی با آرتروز لگن


بسته به شدت آرتروز لگن، یک وسیله کمکی مانند واکر یا عصا می‌تواند به شما کمک کند تا با خیال راحت پیاده روی کنید . واکر یا عصا به شما کمک می‌کند تا تعادل خود را حفظ کنید.

این ابزار ها مهم هستند زیرا آرتروز لگن اغلب منجر به ضعف در عضلات سرینی اطراف می شود که ثبات را برای لگن شما فراهم می کند و به شما کمک می کند تعادل خود را هنگام ایستادن، راه رفتن و تغییر جهت حفظ کنید.

استفاده از واکر یا عصا همچنین با استفاده از بازوها برای تحمل وزن بدن به کاهش فشار از روی مفاصل لگن کمک می کند. این می تواند پیاده روی را برای شما لذت بخش کند .

ابتلا به آرتروز لگن می‌تواند راه رفتن را دشوار و دردناک کند، اما پیاده‌روی در حفظ تحرک و قدرت لگن مهم است. تمرینات کششی و تقویتی ملایم برای لگن و استفاده از یک وسیله کمکی مانند واکر یا عصا می تواند به حمایت بیشتر از لگن کمک کند تا راه رفتن را آسان تر و راحت تر کند.

هر زمان که یک برنامه پیاده روی جدید را شروع می کنید، با پزشک خود مشورت کنید و به آرامی شروع کنید ، در کل توجه داشته باشید پیاده روی برای آرتروز لگن شما مفید خواهد بود ولی نباید فشار بیش از حد به لگن خود بیاورید وگرنه می تواند اثرات معکوس و مخربی روی لگن خود مشاهده کنید.