Skip to main content

آرتریت التهابی شرایطی را توصیف می کند که با درد ، تورم ( ورم ) ، حساسیت و گرما در مفاصل مشخص می شوند و همچنین سفتی صبحگاهی که بیش از یک ساعت طول می کشد.

شایع ترین اشکال آن آرتریت روماتوئید (RA) ، آرتریت پسوریازیس (PsA) ، لوپوس اریتماتوز سیستمیک (SLE ، لوپوس) ، نقرس و اسپوندیلیت آنکیلوزان (AS) است.

در این بیماری ها ، سیستم ایمنی بدن به درستی کار نمی کند و مواد شیمیایی التهابی را آزاد می کند. التهاب حاصل به بافت های مفصلی حمله کرده و می تواند باعث تورم مفصل ، کاهش مایعات مفصل ، آسیب غضروف و استخوان و از دست دادن عضلات شود. اعصاب مفاصل نیز فعال شده و باعث درد می شوند. مواد شیمیایی التهابی ممکن است مستقیماً سایر اعصاب بدن را فعال کرده و به درد نیز منجر شود.

چراباید ورم مفاصل را جدی بگیریم ؟

مفاصل ساختارهایی هستند که دو یا چند استخوان در بدن شما را به هم متصل می کنند. آنها در پاها ، مچ پا ، زانوها ، باسن ، بازوها و بسیاری از قسمت های دیگر بدن شما یافت می شوند.

مفاصل توسط بافت های نرم احاطه و کوسن می شوند. تورم زمانی اتفاق می افتد که مایعات در این بافت ها جمع شود. درد ، سفتی یا هر دو ممکن است همراه با تورم مفصل باشد. همچنین ممکن است متوجه شوید که مفصل آسیب دیده بزرگتر از حالت طبیعی یا به شکل نامنظم به نظر می رسد یعنی د فرم شده است

تورم مفصل می تواند علامت یک بیماری مزمن ، مانند آرتروز ، یا آسیب دیدگی مانند در رفتگی استخوان باشد که نیاز به مراقبت های پزشکی دارد بنباراین خیلی زود زیر نظر پزشک درمان را شروع کنید

چه عواملی باعث تورم مفصل می شود؟


یکی از شایع ترین دلایل تورم مفصل ، بیماری هایی از دسته آرتریت هستند. برخی از رایج ترین انواع آرتریت که در التهاب مفصل نقش دارند عبارتند از:

آرتروز
روماتیسم مفصلی
نقرس
آرتریت پسوریازیس
آرتروز سپتیک
تورم مفصل همچنین می تواند در اثر سایر بیماری های مزمن ، بیماری ها یا آسیب های حاد ایجاد شود.

درد التهابی ممکن است به دلیل موارد زیر ایجاد شود:

  • سینوویت :

غشای نازک (سینوویوم) که مفاصل را پوشانده ملتهب شده و مواد شیمیایی آزاد را در مفصل فعال کرده و باعث ایجاد و حس درد در بیمار می گردد

  • فرسایش استخوان :

استخوان های آسیب دیده و حفره دار در مفاصل می توانند باعث درد شوند.

  • کپسول مفصل متورم :

مایعات از سینوویوم ملتهب در مفصل جمع می شوند و باعث فشار ، سفتی و درد می شوند.

  • رباط های آسیب دیده :

اثرات التهاب می تواند به این نوارهای بافت انعطاف پذیر که از مفصل حمایت می کنند آسیب برساند.

  • ضعف عضلانی :

کاهش قدرت عضلات فشار بیشتری را بر روی مفاصل وارد می کند.

  • درد متمرکز

درد مزمن (طولانی مدت) آرتروز التهابی در بعضی موارد می تواند باعث حساسیت بیشتر شما نسبت به درد شود.

تشخیص به موقع و درمان سریع که التهاب را هدف قرار دهد ، بهترین روش برای کاهش آسیب مفصلی ، درد و سایر اثرات انواع التهابی ، خودایمن آرتریت است.