روماتیسم ریه چیست ؟ در حالی که آرتریت روماتوئید (RA) در درجه اول مفاصل را تحت تاثیر قرار می دهد، می تواند باعث ایجاد التهاب در سایر قسمت های بدن از جمله ریه ها شود که می تواند تنفس را دشوار کند و به آن روماتیسم ریه می گویند
هنگامی که سیستم ایمنی به اشتباه به سلول های سالم حمله می کند، می تواند باعث التهاب در قسمت های مختلف بدن از جمله مفاصل و ریه ها شود. هنگامی که روماتیسم بر ریه ها تأثیر می گذارد، به عنوان بیماری روماتوئید ریه شناخته می شود.
بیماری روماتیسم ریه می تواند باعث مشکلات تنفسی شود، بنابراین مداخله به موقع و درمان سریع برای کاهش علائم بسیار مهم است.
در این مقاله، چگونگی تاثیر روماتیسم مفصلی بر ریه ها را بررسی می کنیم. همچنین در مورد علائم، تشخیص، درمان روماتیسم ریه صحبت میکنیم.
روماتیسم چگونه بر ریه ها اثر می گذارد ؟
در ابتدا دقیقا خواهیم گفت روماتیسم ریه چیست و توضیح خواهیم داد چگونه می تواند آرتریت روماتوئید به ریه ها حمله کند و روی آن اثر منفی بگذارد
به غیر از مفاصل، ریه ها از مهمترین قسمت بدن هستند که روماتیسم می تواند باعث التهاب آن شود.
التهاب زمانی رخ می دهد که سیستم ایمنی به اشتباه به سلول های سالم بدن حمله می کند و باعث تورم می شود. هنگامی که روماتیسم باعث التهاب در ریه ها می شود، به عنوان بیماری روماتوئید ریه شناخته می شود. انواع مختلفی از این وضعیت وجود دارد.
یک نوع رایج از بیماری روماتوئید ریه، بیماری بینابینی ریه (ILD) است که به گروهی از بیماری ها اطلاق می شود که باعث ایجاد اسکار یا سفتی در ریه ها می شود. زخم ریه ها می تواند بر میزان اکسیژن وارد شده به جریان خون تأثیر بگذارد که می تواند بر تنفس فرد تأثیر بگذارد.
علائم روماتیسم ریه
علائم آرتریت روماتوئید که بر ریه ها تأثیر می گذارد، بسته به علت زمینه ای می تواند بسیار متفاوت باشد. علائم تنفسی گاهی اوقات ممکن است قبل از شروع علائم روماتیسم روی مفاصل ظاهر شود و ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- تنگی نفس
- درد قفسه سینه
- سرفه های مداوم
- مشکل در تنفس
این علائم ممکن است در طول فعالیت بدنی بیشتر دیده شوند و برخی از افراد ممکن است خستگی، کاهش و ز ن و احساس ناراحتی عمومی را نیز تجربه کنند.
بسیاری از علائم بیماری روماتیسم ریه با سایر بیماری های تنفسی نیز بروز می کند، بنابراین مشورت و ارتباط مستمر با پزشک ضروری است.
نحوه تشخیص روماتیسم ریه
به طور کلی، نحوه تشخیص بیماری روماتوئید ریه نیازمند یک رویکرد چند گانه است که شامل متخصصان مانند:
- روماتولوژیست ها
- متخصصان ریه
- رادیولوژیست ها
می شود.
متخصصان ممکن است آزمایش های مختلفی را برای ارزیابی عملکرد ریه و تشخیص هر گونه مشکل انجام دهند. آزمایشات ممکن است شامل موارد زیر باشد:
- یک معاینه فیزیکی
- تست های عملکرد ریوی
- اشعه ایکس قفسه سینه
- سی تی اسکن با وضوح بالا
- برونکوسکوپی با بیوپسی
درمان روماتیسم ریه
درمان بیماری روماتیسم ریه بسته به علائم فرد، شرایط خاص ریوی و نحوه تأثیر آن بر سلامتی وی متفاوت است.
شروع درمان زودهنگام برای بیماری روماتوئید ریه ضروری است.
در حالی که درمان نمی تواند آسیب موجود را معکوس کند، ممکن است به کند کردن پیشرفت بیماری روماتوئید ریه کمک کند، که می تواند به مدیریت علائم و بهبود عملکرد ریه منجر شود.
گزینه ها ممکن است شامل موارد زیر باشد:
کورتیکواستروئیدها و سرکوب کنندههای ایمنی: این درمانها التهاب را کاهش داده و سیستم ایمنی را سرکوب میکنند. داروهای ضد روماتیسمی اصلاح کننده بیماری می توانند به تسکین علائم، حفظ عملکرد و جلوگیری از آسیب بیشتر به مفاصل کمک کنند.
اکسیژن درمانی: این درمان می تواند اکسیژن اضافی را به ریه ها برساند. پزشک ممکن است آن را در کنار تمرینات هوازی برای بهبود عملکرد ریه تجویز کند.
پیوند ریه: در برخی موارد، پیوند ریه می تواند یک گزینه موثر و ضروری برای بازیابی عملکرد ریه باشد.
درمانهای بیولوژیک: این درمانها با مسدود کردن فعالیت یک ماده شیمیایی، سلول یا پروتئین خاص درگیر در التهاب عمل میکنند. آنها درمان های قدرتمندی هستند که بخش های بسیار خاصی از سیستم ایمنی را هدف قرار می دهند.
چشم انداز افراد مبتلا به بیماری روماتوئید ریه بسته به شدت درگیری ریه، نوع بیماری ریوی و پاسخ درمانی متفاوت است.
درمان بیماری روماتوئید ریه ممکن است گاهی اوقات دشوار باشد. این یک بیماری پیشرونده است، به این معنی که می تواند در طول زمان بدتر شود و نرخ مرگ و میر بالایی دارد ، از روماتیسم ریه به عنوان خطرناک ترین نوع روماتیسم یاد می کنند.
عوامل مختلف نیز ممکن است بر میزان بقا تأثیر بگذارد – اینها عبارتند از:
- نوع ILD یک فرد
- چه مدت است که فرد مبتلا به روماتیسم بوده است
- هنگامی که یک فرد تشخیص ILD دریافت می کند
- وسعت بیماری
- آیا اسکار بافت ریه وجود دارد یا خیر
- کهولت سن
- سیگاری بودن
به طور کلی، تشخیص زودهنگام و مدیریت مناسب می تواند نتایج و کیفیت زندگی را در بیماران مبتلا به روماتیسم ریه بهبود بخشد