Skip to main content

حدود ۱۰ میلیون نفر در ایالات متحده به پوکی استخوان مبتلا هستند، بیماری که رشد استخوان های سالم را در طول زمان کُند می کند. این بیماری تقریباً ۲۰ درصد از زنان ۵۰ سال به بالا را تحت تأثیر قرار می دهد و می تواند خطر شکستگی استخوان را در حین یا بعد از جراحی تعویض مفصل زانو افزایش دهد – که زمین خوردن شایع ترین عامل آن است.

اگر به پوکی استخوان در زانو مبتلا شده باشید و آرتروز زانوی شما وخیم باشد و باید جراحی تعویض مفصل زانو انجام دهید می تواند بسیار شما را اذیت کند که این می تواند یکی از علائم و عوارض اصلی پوکی استخوان در زانو ها باشد

در یک روش تعویض مفصل زانو ،مفصل زانو فرسوده را با یک ایمپلنت ساخته شده از فلز ایمن برای بدن جایگزین می کنند . برای اکثر بیماران، استخوان‌های دو طرف ایمپلنت به مرور زمان روی آن رشد می‌کنند یا با ترکیبی شبیه سیمان به مفصل می‌پیوندند. با این حال، پوکی استخوان در مفاصل زانو ، استخوان ها را ضعیف می کند، که می تواند منجر به پیوند ضعیف یا عدم پیوند استخوان اطراف به ایمپلنت شود. این شکستگی ها در اثر پوکی استخوان در زانو می‌توانند در حین جراحی نیز رخ دهند.

اگر بیمار مبتلا به پوکی استخوان زانو پس از تعویض مفصل زانو حتی چندین سال پس از جراحی – زمین بخورد، استخوان‌های ضعیف نزدیک ایمپلنت به راحتی می‌شکنند.

شکستگی ها می تواند باعث بی حرکتی، درد شدید و افزایش خطر عوارضی مانند عفونت یا مرگ شود. اکثر بیماران نیاز به یک جراحی دوباره فوری دارند که پیچیده است و فقط باید توسط متخصصان با تجربه انجام شود.

اگر به پوکی استخوان در زانو مبتلا باشید ، آرتروز زانو می تواند شرایط را بسیار وخیم کند – این مهم است که علائم و عوارض پوکی استخوان در زانو را بشناسید و در صورت مشاهده سریعا اقدامات درمانی را آغاز کنید

علائم پوکی استخوان در زانو چیست

با توجه به اینکه پوکی استخوان در زانو ها می تواند یک بیماری پنهان باشد تشخیص آن گاهی اوقات می تواند بسیار سخت باشد ، علائم پنهان هستند و به راحتی نمی توان آن ها را تشخیص داد ، اما در صورت پیشرفت کردن پوکی استخوان در زانو علائم پنهان کم کم می توانند نمایان شوند که به مهمترین علائم پوکی استخوان در زانو خواهیم پرداخت

  • ترک ها و تخلخل ها در مفاصل زانو که با کوچکترین حرکت می تواند ایجاد گردد
  • درد در مفاصل زانو با انجام فعالیت های روزمره
  • بیشتر شدن درد با فشار اوردن روی مفاصل زانو
  • کم شدن دامنه حرکتی مفاصل زانو

علائم یاد شده ، عوارض و علائم اصلی پوکی استخوان در زانو ها هستند – وقتی فردی دچار پوکی استخوان در زانو ها باشد و نیاز به تعویض مفصل زانو داشته باشد با چالش های متعددی مواجه خواهد شد

عوامل خطر پوکی استخوان برای تعویض مفصل زانو


جراحان ارتوپد بیشتر از سیمان پزشکی در تعویض زانو استفاده می کنند. ایمپلنت های زانو ۱ تا ۲ پوند وزن دارند و اگر استخوان بیش از حد شکننده باشد (بیمار دچار پوکی استخوان در زانو باشد ) ممکن است استخوان اطراف در نگه داشتن ایمپلنت در جای خود دچار مشکل شود.

این ممکن است منجر به شل شدن ایمپلنت از استخوان شود. سیمان طبی پایداری ایجاد می کند و خطر شل شدن مفصل را کاهش می دهد.
با این حال، خطر شکستگی هرگز صفر نیست. بیماران مبتلا به پوکی استخوان پس از جراحی تعویض زانو باید احتیاط کنند، حتی اگر ایمپلنت آنها در جای خود سیمان شده باشد.

تقویت زانو پس از جراحی، بخش مهمی از روند بهبودی است.

اگر پوکی استخوان دارید، با جراح خود در مورد خطرات خود صحبت کنید و اینکه آیا آنها باید ایمپلنت را سیمان کنند یا خیر – بسته به سلامت استخوان شما ممکن است بهترین انتخاب برای کاهش خطر شکستگی باشد.

اگر دچار پوکی استخوان در زانو ها هستین و تعویض مفصل زانو انجام داده اید حتما به نکات گفته شده توجه کنید :


همه بیماران – حتی بدون پوکی استخوان – باید اقدامات احتیاطی را برای جلوگیری از افتادن پس از جراحی تعویض مفصل زانو یا لگن انجام دهند. حرکت در چند هفته اول دردناک خواهد بود و مدتی طول می کشد تا تعادل و اعتماد به نفس در راه رفتن با مفصل جدید به دست آید. پوکی استخوان خطر افتادن را تشدید می کند.

در حالی که زمین خوردن ممکن است برای بیمار با استخوان های قوی منجر به کبودی شود، در بیمار با پوکی استخوان در زانو می تواند باعث شکستگی شدید شود.

برای بیماران مبتلا به پوکی استخوان، توصیه می کنیم این اقدامات احتیاطی را قبل از جراحی تعویض مفصل انجام دهید تا خطر شکستگی شما کاهش یابد:

مصرف ویتامین D و مکمل های کلسیم را شروع کنید:

ویتامین D به بدن شما کمک می کند کلسیم و فسفر را جذب کند – که هر دو به ساخت استخوان های جدید و حفظ سلامت استخوان کمک می کنند.


سایر داروهای پوکی استخوان را با پزشک خود در میان بگذارید:

برخی از بیماران از داروهایی سود می برند که چرخه طبیعی تجزیه و رشد استخوان را تغییر می دهند، مانند ایباندرونات (با نام تجاری Boniva). این داروها می توانند به بهبود تراکم مواد معدنی استخوان شما و در نتیجه داشتن استخوان های قوی تر کمک کنند.


تمرینات بارگذاری استخوان را انجام دهید:

تحت فشار قرار دادن استخوان ها از طریق ورزش های تحمل وزن، در حد معقول، می تواند باعث تحریک فعالیت در سلول هایی شود که استخوان های جدید می سازند.


خطر زمین خوردن را در خانه کاهش دهید :

برای کاهش خطر زمین خوردن، به خصوص در شب، تمام اقدامات لازم را انجام دهید – قبل از جراحی، فرش‌های شل را بردارید یا انتهای آن‌ها را با نوار بچسبانید. چراغ‌های شب را در طول مسیر خود از اتاق خواب به سرویس بهداشتی نصب کنید و وسایلی را که معمولاً روی زمین قرار دارند (مانند مانع، سبد، یا ظروف ) را جابه‌جا کنید.