وقتی به آرتریت روماتوئید مبتلا می شوید اولین سوالی که از پزشک روماتولوژیست خود می پرسید این است که چرا روماتیسم می گیریم !
علت دقیق آرتریت روماتوئید یا همان روماتیسم مفصلی ناشناخته است و هنوز پزشکان نمی دانند دقیقا چرا روماتیسم می گیریم . اما، ژنتیک، سیگار کشیدن و استرس، می توانند خطر ابتلا به روماتیسم را افزایش دهند و پاسخ به این باش که چرا روماتیسم می گیریم.
در حالی که متخصصان می دانند که روماتیسم چگونه بر بدن تأثیر می گذارد ولی دقیقا نمی دانند که چه چیزی باعث روماتیسم می شود. با این حال، داشتن برخی عوامل خطر می تواند احتمال ابتلا به این بیماری را افزایش دهد.
چرا روماتیسم می گیریم ؟
محققان در حال حاضر نمیدانند که چه چیزی به طور خاص باعث روماتیسم میشود. راز پیرامون علت روماتیسم با سایر بیماریهای خودایمنی همخوانی دارد. موسسه ملی آرتریت و بیماریهای اسکلتی و عضلانی و پوستی آمریکا توضیح میدهد که اطلاعات کمی در مورد اینکه چرا بیماریهای خودایمنی در وهله اول ایجاد میشوند، وجود دارد.
با این حال، محققان می دانند که ترکیبی از عوامل خطر ژنتیکی و محیطی می تواند سیستم ایمنی را برای حمله به سلول های سالم تحریک کند. این عوامل می توانند توضیح دهند که چرا برخی افراد ممکن است در معرض خطر بالاتر ابتلا به روماتیسم مفصلی باشند.
ژنتیک
افرادی که با ژن های خاصی مانند ژن های آنتی ژن لکوسیت انسانی (ژن های مسئول تنظیم سیستم ایمنی بدن) به دنیا می آیند ، ممکن است بیشتر در معرض ابتلا به روماتیسم باشند. اما همه افرادی که با این ژن ها به دنیا می آیند به طور اتوماتیک روماتیسم نمی گیرند.
در بیشتر موارد، اگر ژنهای شما با عوامل خطرزای دگیر مانند اضافه وزن ، استرس یا استعمال دخانیات در هم آمیخته شوند ، خطر ریسک مبتلا شدن به آرتریت روماتوئید بیشتر است.
برخی از پزشکان و متخصصان همچنین اعتقاد دارند که روماتیسم می تواند از یک نسل به یک نسل دیگر منتقل شود . اگر اعضای خانواده شما به روماتیسم مبتلا باشد ، ممکن است در مقایسه با کسانی که سابقه خانوادگی ابتلا به روماتیسم ندارند، کمی بیشتر در معرض خطر ابتلا به روماتوئید باشید.
بیشتر بخوانید : بهترین ورزش برای روماتیسم
جنسیت
احتمال ابتلا به آرتریت روماتوئید در افرادی که جنسیت آن ها دختر است ، حدودا ۳ برابر بیشتر از کسانی است که جنسیت مذکر دارند. در حالی که تحقیقات کماکان ادامه دارد ، محققان نظریه ای دارند مبنی بر اینکه هورمون استروژن ممکن است در ایجاد روماتیسم نقش داشته باشد.
و یکی از دلایل اصلی همین هورمون استروژن است که ما روماتیسم می گیریم.
طبق یک مطالعه در مجله پزشکی آرتریت امریکا، وقتی یک زن باردار می شود و فرزند خود را به دنیا می آورد ، دوران شیردهی و همچنین یائسه شدن می تواند ریسک ابتلا به روماتیسم را بیشتر کند . این تحقیق ثابت می کند که نوسان هورمون در طول زندگی یک زن و اثرات التهابی استروژن ممکن است بر پاسخ ایمنی شما تأثیر بگذارد.
سن
برخلاف سایر انواع آرتریت، روماتیسم می تواند در هر سنی پدید بیاید با این حال، خطر ابتلا به روماتیسم در شما با افزایش سن ، بیشتر می شود .
یک مطالعه دیگر نشان داد که پنجاه درصد مبتلایان به روماتیسم سن آن ها بیش از ۶۵ سال است و ثابت می کند بالارفتن سن یکی از دلایلی است که ما چرا روماتیسم می گیریم.
بیشتر بخوانید : ناهار برای روماتیسم چی بخوریم
استعمال دخانیات
سابقه استعمال دخانیات می تواند به شدت خطر ابتلا به روماتیسم را افزایش دهد . تحقیقات منتشر شده در مجله بین المللی علوم مولکولی انگلستان نشان می دهد که استرس و التهاب ناشی از مصرف سیگار و انواع تنباکو می تواند شما را مستعد ابتلا به آرتریت روماتوئید کند و می تواند بر نتایج درمان شما تأثیر منفی بگذارد.
این مطالعه همچنین رابطه بین سیگار کشیدن و جنسیت را مورد بررسی قرار داد . بر اساس یافته های پژوهشگران ، مردان سیگاری ۲ برابر بیشتر از غیر سیگاری ها در معرض ابتلا به آرتریت روماتوئید قرار داشتند و زنان سیگاری ۳ برابر بیشتر از افرادی که سیگار نمی کشند در معرض ابتلا به آرتریت روماتوئید قرار داشتند.
ارتباط بین سیگار کشیدن و روماتیسم فراتر از کسانی است که سیگار می کشند. دودی که می توانید از سیگار دیگران استنشاق کنید، نیز می تواند خطر ابتلا به روماتیسم را افزایش دهد. یک مطالعه نشان داد که زنان بزرگسالی که در دوران کودکی در معرض دود سیگار قرار داشتند، نسبت به زنان بزرگسالی که در دوران کودکی در معرض دود سیگار نبودند، بیشتر در معرض ابتلا به روماتیسم بودند.
بیشتر بخوانید : بهترین آمپول ها برای درمان روماتیسم
چا قی
کارشناسان هنوز در حال بررسی نقش مهم اضافه و زن در افزایش خطر ابتلا به روماتیسم هستند. اما چیزی که به یقین ثابت شده است بین چا قی و روماتیسم رابطه مستقیم وجود دارد: با ادامه رشد اضافه وزن در جوامع بشری، موارد بیشتری از ابتلا به روماتیسم توسط وزارت بهداشت کشور های مختلف گزارش می شود.
تعداد موارد روماتیسم به طور پیوسته از دهه هزار و نهصد میلادی افزایش یافته است. مطالعهای در سال دوهزار و چهارده در مجله پزشکی آرتریت آمریکا نشان میدهد که چاقی و اضافه وزن ممکن است مسئول بیش از نیمی از افزایش موج اخیر موارد روماتیسم در بین افراد مختلف در جهان باشد که روماتیسم می گیرند.
اگر اضافه وزن دارید سریعا برای کم کردن و کاهش و زن خود اقدام کنید زیرا چا قی یکی از دلایل اصلی است که چرا روماتیسم می گیریم.
استرس و بیماری
پاسخ بدن شما به عفونتهای ویروسی یا باکتریایی ، روبرو شدن با استرس های روزمره زندگی (مانند بیکاری و تنهایی ) ممکن است منجر به پاسخ خود ایمنی در بدن شود. این می تواند خطر ابتلا به روماتوئید را بیشتر کند .
هنگامی که تحت استرس جسمی یا عاطفی هستید، بدن شما می تواند یک واکنش شیمیایی را از خود آزاد کرده که باعث می شود قلب شما تند تر بزند و ضربان قلبتان بالا برود که به ماهیچه های شما فشار وارد می کند و التهاب در سیستم ایمنی شما بیشتر می گردد . هر چه مدت طولانی تری در معرض استرس باشید، سیستم ایمنی و مفاصل شما متورم تر خواهند شد .
زندگی با روماتیسم می تواند دردناک باشد. اگر فکر می کنید علائم روماتیسم را تجربه می کنید یا ممکن است در معرض خطر ابتلا به آرتریت روماتوئید باشید، در مورد مراحل بعدی با پزشک خود تماس بگیرید. از طریق معاینه فیزیکی و انواع آزمایشات خون یا تصویربرداری، آنها می توانند علت علائم شما را تعیین کنند و تشخیص رسمی را به شما بدهند.