Skip to main content

آرتریت از هر نوع که باشد می تواند باعث درد و التهاب و ورم در مفصل ها شود و زندگی بیمار را تحت تاثیر قرار دهد در این مقاله، ۱۱ روش درمانی موثر خانگی برای کاهش ورم و التهاب و همچنین درد در مفاصل را که توسط محققان پزشکی تایید شده است ، بیان خواهیم کرد

درمان های خانگی برای کاهش ورم مفاصل

  1. تمرینات آبی
    ورزش های آبی می تواند برای افراد مبتلا به التهاب مفصلی مفید باشد. آب مقاومت ایجاد می کند که به افزایش شدت ورزش کمک می کند.

در عین حال، آب به حمایت از وزن بدن کمک می کند و فشار روی مفاصل را کاهش می دهد.

یک بررسی علمی در سال ۲۰۱۵ نشان داد که افراد مسن مبتلا به استئوآرتریت که در یک برنامه تمرینی در آب شرکت کردند، مزایای زیر را تجربه کردند:

  • کاهش چربی بدن
  • هماهنگی بهبود یافته در مفاصل
  • بهبود دامنه حرکت مفاصل
  • بهبود خلق و خو و کیفیت زندگی
  • کاهش درد و ورم در مفصل ها به خصوص زانو

برای تسکین درد و کم شدن آماس مفاصل محققان توصیه می کنند ۴۰ تا ۶۰ دقیقه ورزش در آب سه بار در هفته این افراد انجام دهند

  1. کاهش وزن
    طبق توصیه بنیاد آرتریت امریکا ، هر پوند از وزن بدن معادل ۳ پوند فشار اضافی روی زانوها و ۶ پوند فشار اضافی بر روی مفاصل ران وارد می کند

این افزایش فشار باعث می شود که غضروف بین مفاصل سریعتر تجزیه شود و آرتروز بدتر شود و التهاب را افزایش می دهد

کاهش وزن می تواند فشار روی مفاصل را کاهش داده و درد و سفتی را کاهش دهد.

  1. تای چی
    تای چی یک نوع حرکات ورزشی است که شامل حرکات آهسته و ملایم برای افزایش انعطاف پذیری، قدرت عضلانی و تعادل در مفاصل است.

در سال ۲۰۱۳، محققان هفت مطالعه را بررسی کردند که اثربخشی تای چی را برای بهبود علائم آرتریت بررسی کردند.

نویسندگان به این نتیجه رسیدند که یک دوره ۱۲ هفته ای تای چی برای کاهش درد و سفتی و التهاب ، افزایش عملکرد فیزیکی در شرکت کنندگان مبتلا به ارتروز مفید است.

  1. یوگا
    یوگا یک ورزش مبتنی بر آرامش روی اندام ها و مفاصل بدن است

مطالعه‌ای در سال ۲۰۱۳ اثربخشی یک برنامه یوگا ۶ هفته‌ای را برای زنان جوان مبتلا به ورم مفصلی بررسی کرد.

محققان ۲۶ شرکت کننده را به دو گروه تقسیم کردند: ۱۱ نفر در دو کلاس ۱.۵ ساعته یوگا به مدت ۶ هفته شرکت کردند، در حالی که ۱۵ نفر باقی مانده در هیچ کلاس یوگا شرکت نکردند.

در مقایسه با گروه کنترل، شرکت کنندگانی که یوگا انجام دادند، بهبود قابل توجهی در سلامت، خلق و خو، کیفیت زندگی و توانایی مقابله با درد مزمن در مفاصل گزارش کردند.

  1. سرد و گرم تراپی
    گرما و سرما دو روش متفاوت و برای کاهش درد و ورم مفصلها هستند.

گرما تراپی ، گردش خون را تقویت می کند و می تواند مفاصل سفت و عضلات دردناک را تسکین دهد، در حالی که سرما درمانی عروق خونی را محدود می کند که گردش خون را کند می کند، تورم را کاهش می دهد و درد را بی حس می کند.

افراد می توانند گرما و سرما تراپی را بسته به نوع بیماری امتحان کنند، اما ضروری است که پوست را به دقت از نظر آسیب ناشی از این درمان ها تحت نظر داشته باشند و در صورت بروز آسیب، استفاده از آنها را متوقف کنند.

گرما تراپی عبارتند از:

  • برای از بین بردن سفتی، روز را با حمام یا دوش آب گرم شروع کنید
  • استفاده از موم پارافین گرم روی مفاصل دردناک
  • قرار دادن پد حرارتی یا بطری آب گرم روی مفاصل دردناک

سرما تراپی :

  • یک کیسه یخ را در یک حوله بپیچید و آن را روی مناطق دردناک بمالید
  • فرو بردن مفصل آسیب دیده در آب یخ

  1. کاهش استرس با ذهن آگاهی
    ذهن آگاهی نوعی مراقبت از استرس است. هنگام تمرین ذهن آگاهی، افراد سعی می کنند توجه خود را بر احساسات خود و آنچه بدنشان در لحظه حال تجربه می کند متمرکز کنند.

کاهش استرس مبتنی بر ذهن آگاهی (MBSR) برنامه ای است که از ذهن آگاهی برای کمک به افراد برای مدیریت درد و استرس استفاده می کند .

یک مطالعه در سال ۲۰۱۴ بررسی کرد که آیا ذهن آگاهی می تواند فعالیت بیماری را در افراد مبتلا به روماتیسم با تقویت سیستم ایمنی کاهش دهد.

در مجموع ۵۱ شرکت کننده در این مطالعه شرکت کردند که ۲۶ نفر از آنها یک برنامه ۸ هفته ای ذهن آگاهی ( کاهش دهنده استرس ) را تکمیل کردند در حالی که ۲۵ نفر دیگر هیچ درمانی دریافت نکردند.

شرکت‌کنندگانی که مدیتیشن ذهن آگاهی برای کاهش استرس را تمرین کردند، ورم و خشکی در مفاصل کاهش پیدا کرده بود

  1. ماساژ
    به گفته بنیاد آرتریت امریکا ، ماساژ منظم عضلات و مفاصل می تواند به تسکین درد ناشی از آرتریت کمک کند.

کارشناسان بر این باورند که ماساژ باعث کاهش تولید هورمون استرس کورتیزول و ماده انتقال دهنده عصبی P در بدن شود که با درد ارتباط دارد. ماساژ همچنین با افزایش سطح سروتونین به بهبود خلق و خو کمک می کند.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۳ اثرات ماساژ را بر روی افراد مبتلا ورم مفاصل مبتنی بر بیماری های ارتریتی بررسی کرد.

محققان شرکت کنندگان را به دو گروه تقسیم کردند. یک گروه ماساژ با فشار سبک و گروه دیگر ماساژ با فشار متوسط ​​دریافت کردند.

یک درمانگر آموزش دیده هر یک از شرکت کنندگان را یک بار در هفته به مدت ۴ ساعت ماساژ داد. شرکت کنندگان همچنین یاد گرفتند که چگونه خود را ماساژ دهند و این کار را یک بار در روز انجام دادند.

پس از ۴ هفته، شرکت کنندگان در گروه ماساژ با فشار متوسط ​​نسبت به افرادی که ماساژ با فشار سبک دریافت کرده بودند، درد کمتر، قدرت گرفتن بهتر و دامنه حرکتی بیشتری در اندام آسیب دیده داشتند.

یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ که اثرات ماساژ با فشار متوسط ​​را برای آرتریت زانو بررسی کرد، فواید مشابهی را گزارش کرد.

در سال ۲۰۲۰، دستورالعمل‌های کالج آمریکایی روماتولوژی و منبع مورد اعتماد بنیاد آرتریت اشاره کرد که شواهد کافی برای نشان دادن اینکه ماساژ می‌تواند علائم آرتروز را کاهش دهد وجود ندارد. با این حال، ماساژ ممکن است فواید دیگری مانند کمک به کاهش استرس داشته باشد.

  1. تحریک الکتریکی عصب از طریق پوست (TENS)
    TENS روشی برای تسکین درد است که از الکترودهایی به شکل پدهای چسبنده استفاده می کند که به سطح پوست متصل می شوند تا جریان های الکتریکی کوچکی را به بدن منتقل کنند.

بنیاد ارتریت امریکا توصیه می‌کند که از TENS برای درد آرتروز استفاده نکنید، زیرا هیچ شواهدی وجود ندارد که بتواند کمک کند.

  1. ویتامین D
    ویتامین D استخوان های قوی می سازد و به حفظ عملکرد سیستم ایمنی بدن کمک می کند.

یک بررسی معتبر در سال ۲۰۱۶ نشان داد که افراد مبتلا به روماتوئید اغلب سطوح ویتامین D کمتری نسبت به افراد بدون این بیماری دارند. افرادی که کمترین سطح ویتامین D را داشتند نیز بالاترین سطح فعالیت بیماری را تجربه می کردند.

با این حال، هنوز مشخص نیست که آیا مصرف مکمل های ویتامین D فعالیت بیماری را در افراد مبتلا به آرتریت کاهش می دهد یا خیر.

دستورالعمل های فعلی منبع مورد اعتماد مکمل های ویتامین D را به عنوان درمانی برای آرتروز توصیه نمی کند.

افراد می توانند ویتامین D را از قرار گرفتن در معرض نور خورشید و برخی غذاها دریافت کنند. مکمل های ویتامین D نیز در فروشگاه ها و آنلاین موجود است.

اگر قصد استفاده از مکمل های ویتامین دی را دارید حتما قبل مصرف آن ها آزمایش بدهید و اگر سطو ویتامین دی شما زیر معیار های استاندارد بود زیر نظر پزشک استفاده کنید

  1. اسیدهای چرب امگا ۳

    مطالعات نشان داده اند که اسیدهای چرب امگا ۳ به کاهش التهاب در بدن کمک کرده و در تقویت سیستم ایمنی نقش دارند.

پژوهشان علمی در یک بررسی اخیرا به این نتیجه رسیدند که اسیدهای چرب امگا ۳ به نظر می رسد علائم آرتریت را بهبود می بخشند، اما آنها اشاره کردند که مطالعات بیشتری برای تأیید این امر ضروری است.

منابع اسیدهای چرب امگا ۳ عبارتند از آجیل، دانه ها و ماهی های آب سرد مانند سالمون، ماهی تن و ساردین. افراد همچنین می توانند مکمل های امگا ۳ مصرف کنند.

این مکمل ها در برخی از فروشگاه ها و داروخانه ها و همچنین به صورت آنلاین در دسترس هستند.

  1. کندرویتین و گلوکزامین
    برخی افراد از کندرویتین سولفات یا گلوکزامین هیدروکلراید برای آرتروز استفاده می کنند.

با این حال، شواهد علمی کافی وجود ندارد که نشان دهد آنها می توانند برای افراد مبتلا به آرتروز مفید باشند و ممکن است اثرات نامطلوبی مثل بالا بدن قند خون داشته باشند . حتما قبل از استفاده از گلوکزامین با پزشک خود مشورت کنید